Fyra Vindar

Vi sjunger för livet

Tidigare konserter
Kulturoasen november 2022
med Mårten Jansson


Oasen 2020 med Mårten Jansson


Grand 2018 november

Coral Guisla från Caldes i Katalonien besökte oss för en gemensam konsert på Grand lördagen den 9:e december., Martin Tell spelade pianot och Maria Gardfjell höll tal till gästerna. En uppskattad konsert som avslutades med gemensam sång under  C G:s körledare Gemma Tatay och middag efteråt.


  Kulturnatten på Linnés trädgård 2018.
Vi uppträdde med musiker i UKK,s B-sal under kulturnatten. Vår körledare Fanny var laddad efter ett uppehåll och kören blev inspirerad. Många i publiken, många uppskattningar och bra akustik med fin mickrofonhjälp av teknikerna.


Låt kärleken slå rot
Kören gör en uppskattad konsert på Tunakolonins vackra föreningslokal.den13 juni. Simon Arlasjö dirigerar oss för sista gången med positiv uppmuntran och lyhördhet. Tack för en fin insats

 

 

 
Ännu en fantastisk Katalinkonsert kan läggas till Fyra Vindars succéframträdanden!

Bra låtval - härligt koreograferat genomförande!

Fanny lockade fram massor av sångarenergi hos kören. Tankeord och scenisk rörelse förstärkte budskapen i sångerna!

Publiken var överförtjust!
Varje år bjuder vi in till konsert. I januari 2015 genomförde vi vår konsert på Katalin!

 


- Det här var det bästa ni gjort! 

           - Härligt låtval!    -Jag fick gåshud!

- Hide and Seek! Vicken känsla! -Era kompmusiker synkade super med kören!

- Vilken resa ni gjort med Fanny!


                         - Det var länge sen jag fick dansa till så bra rockmusik! Vad hette bandet?
Det här var några av kommentarerna vi mötte under kvällen från en hängiven publik. Särskilt när det kommer från gamla körmedlemmar.

                                                                      
En Wikdag att minnas!

 

Våren 2015 avslutades med en lärorik dag på Wiks slott. Vi fick inspiration av många duktiga upplandskörer. Vi fick också återse vår systerkör från Norge!


 

 

 Körstafett 19 oktober 2013 på Stenhagens Bildnings- och Kulturcentrum 

I två år har FyraVindar deltagit i Körstafetten, ett samarrangemang med Studiefrämjandet och Bildnings och kulturcentrum i Stenhagen. Senast 2013  var temat åter igen- Gränslöst. Där framträdde ett antal körer - till kompmusik av husbandet - för varandra och för en publik som också deltog genom allsången. Variationen var stor och det var väldigt roligt att få ta del av utbudet. Ett exempel var den persiska Avakören som sjöng sånger på persiska och spelade på instrument från sitt hemland.  I år sjöng FyraVindar några av låtarna ur den kommande Höstfesten. Glädje och energi var det som vi främst ville förmedla.

 

 

Höstfest 16 november 2013 på Sven Dufva

En mörk novemberkväll var det dags för en av körårets höjdpunkter, höstfesten på restaurang Sven Dufva.  MP:s Blandband och FyraVindar bjöd tillsammans in vännerna till en fest med förtäring, körsång och dans. Kören gjorde ett uppskattat framträdande på scenen, kompade av skickliga musiker och under fast ledning av Fanny Wikström, som också hade skrivit fina arr till några av låtarna. Konserten innehöll bland annat musik från Haiti, afrikanska rytmer och Beatleslåtar. Svensk musik framfördes också, skriven av Salem Al Fakir, Laleh och Pugh Rogefeldt. Kören avslutade kraftfullt med With a Little Help from My Friends där soloinsatsen förtjänstfullt sjöngs av Kenneth.  En fantastisk konsert som spred glädje och kraft, enligt publiken.

 


Kulturnatten 14 september 2014 på Hijazz

 

Efter sommarens trevliga Norgeresa kom höstens första framträdande för FyraVindar. På Kulturnatten framförde kören tillsammans med musiker några låtar på Hijazz och vi fick ett varmt mottagande. Vi sjöng bl a Lalehs livsbejakande Vårens första dag. En kväll att minnas!


 

Spor och letning efter vikingarnas sanger. 

En körresa till systerkören i Norge

Vi gjorde verkligen skäl för vårt namn "Fyra vindar" när vi i början av augusti 2013 slöt upp i Larvik. 

Vi vaknade till blixtar och dunder och ett hällande regn. Prognosen för kvällen var mycket osäker och vi följde den noggrant timme för timme.  Vi  kunde dock delta i föredrag/workshop som planerat. Maja Lillian Marcussen, musikhistoriker och expert på medeltida och vikinga-musik gav oss en inblick i vad det är som gör att man kan tidsbestämma musik och med relativt stor säkerhet kan veta att de sånger som fanns i vår repertoar härrörde från vikingatiden. Hon gav också prov på olika musikstycken genom att framföra dem på harpa och genom sin finstämda sångröst.


 

 

Maja Lilian Marcussen gav oss en lektion i musikhistoria

Skådespelarens Inger Merethe Johnsen sånger skrämde slag på den svenska delen av publiken.


Vårkonsert lördagen den 21 maj 2010 kl 16.00 och 19.30 2011, Kulturoasen i Håga By. Stämningsfylld konsert och - enligt publiken - en av våra bästa konserter.